Waar iedereen met een pup direct start met zindelijkheidstraining, stellen ouders zindelijkheid van hun kind steeds langer uit. Omdat luiers voor kinderen heel normaal zijn. Maar tot welke leeftijd is dat normaal? De wegwerpmaatschappij is al groot genoeg.
Starten voor de twee-is-nee fase werkt geweldig.
De Zindelijkheidsbox bestaat 1 jaar en is aangevuld met ervaringen van 1500+ ouders.
Tweede druk
Met trots presenteert Zindelijkheidsbox de – tweede – druk van de zindelijkheidstraining, inclusief gratis online ondersteuning, waarbij je als ouders persoonlijk begeleid wordt.
Vernieuwd en aangevuld met ervaringen van ruim 1500 trotse ouders uit Nederland en België. Gelukkig beginnen steeds meer ouders de voordelen van het vroeger zindelijk zijn te ervaren. “Het is fantastisch om te merken hoe blij verrast ouders zijn met het resultaat dat ze met deze zindelijkheidstraining behalen”, zegt Dustin van de Sande.
Waarom uitstellen?
Alles moet snel, werkende ouders racen van opvang, naar werk, langs de supermarkt en terug.
Zodra ouders vrij zijn willen ze graag “qualitytime” met hun kids. Het is begrijpelijk dat ze op die momenten geen zin hebben om uit te zoeken hoe je een kind zindelijk leert worden.
Maar wanneer dan wel?
Wat is normaal?
In België is het “normaal” wanneer kinderen op 2,5 jarige leeftijd zindelijk zijn. Dan beginnen ze in de kleuterklas. In Nederland ligt die leeftijd veel hoger, omdat deze kinderen met 4 jaar naar school gaan. Dat is al een groot verschil, maar wanneer je naar de wereldbevolking kijkt is dat verschil nóg veel groter. Tachtig procent van de wereldbevolking heeft zijn kinderen met één jaar zindelijk.
“Het is zonde om te wachten met zindelijkheid tot het moment dat het ‘vanzelf’ komt of ‘moet’ in verband met school. In dat laatste geval is de druk voor kinderen veel te groot.” zegt Janneke van de Sande. Daarom adviseert Zindelijkheidsbox te starten voor het tweede levensjaar als het kind interesse toont in het potje of aangeeft wanneer ze een vieze broek hebben. Vanaf 2,5 jaar wanneer het kind nog niets laat merken. Voor de twee-is-nee fase is een goed moment, omdat peuters dan nog heel makkelijk te sturen zijn.
“Wij enthousiasmeren ouders en laten zien hoe je er samen een feestje van kunt maken.
Dat begint al bij de uitpak ervaring.”, zegt Dustin van de Sande. Daarnaast zorgt deze training ervoor dat ouders het volhouden op de moeilijke momenten.
De Zindelijkheidsbox wordt ook met succes gebruikt voor kinderen met een beperking, zoals bijvoorbeeld het Downsyndroom. “Zorginstellingen zetten de Zindelijkheidsbox voor meerdere kinderen in, door naast de Zindelijkheidsbox nog extra beloningssystemen als navulling te bestellen”, aldus Dustin van de Sande.
Met de Zindelijkheidsbox maak je er samen een – feestje – van!
Leuk en heel leerzaam. Zindelijkheidsbox is trots op alle ouders, kinderen en zorginstellingen die de uitdaging zijn aangegaan!